Докладът на ДАНС от за 2023 г. посочи кои са

...
 Докладът на ДАНС от за 2023 г. посочи кои са
Коментари Харесай

Експерт по национална сигурност: Аз не виждам къде са заплахите в доклада на ДАНС

 

Докладът на ДАНС от за 2023 година уточни кои са най-големите закани за националната сигурност на България. Според него през актуалната година ще се резервира високият интензитет на похищенията против сигурността на страната, свързани с интервенции на непознати специфични служби, зловредни осведомителни акции и хакерски атаки.

„ Аз не виждам къде толкоз са обрисувани заканите и да е обезпокоителен отчетът. Дори съгласно мен липсва достоверна преписка сред наличие и заключения. Това да кажеш, че през идната 2024 година ще има изключителни рискове, радикализация, без да си го удостоверил с данни...  “, сподели Тихомир Стойчев, специалист и учител по национална сигурност.

Според него отчетът на ДАНС е просрочен и е трябвало още през март месец да излязат отчетите на всички служби, които да минат през Съвета за сигурност и гласоподаване на Министерски съвет, след което да отидат в Народно събрание.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

„ Твърде малко основна информация има в този отчет, която да направи заключения за качествата на  службите ни. Иначе те приказват, че подсигуряват последователност, че обновяват състава, а и евентуално е по този начин – като минете през двора на службата, виждате, че влизат и младежи, само че с какъв потенциал и подготовка са те? “, сподели още той.

По думите на Стойчев липсва парламентарен надзор както върху службите по този начин и върху СРС-тата.

Журналистът Асен Генов също не има вяра, че отчетът съумява да достави хората и политиците със основна нова информация.  

„ Обществото не знае какво тъкмо е ДАНС. Ако се позовем на закона, това е службата, която се грижи да пази реда и националната сигурност в страната. Това значи ли, че от парламентарната естрада би трябвало да чуваме обвинявания кой политик каква държавна машинация е направил от шефа на ДАНС, да вземем за пример? “, споделя журналистът.

Той напомни и за случай от предходната седмица в Екологичен потенциал, когато имаше обиск в офиса на евродепутат по съмнения за осъществяване на проруска активност.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР